Pibox - Din förpackningsspecialist

VÅRA POLICIES
Läs mer om våra policies.
> Miljöpolicy
> Kvalitetspolicy

Pibox är ett förpackningsföretag grundat 2004 som specialiserar sig på pizzakartonger och emballage i wellpapp samt förpackningar för Food Service. Segmentet Food Service innefattar allt ifrån hämtboxar, aluminiumformar, PVC-film och servetter till plastbägare i olika storlekar. Dessutom omfattar vårt sortiment även produkter såsom torkpapper, aluminiumfolie, wellark och packtejp.

Bland våra kunder märks restauranggrossister, brödtillverkare, charkuterier, med flera. Vi är bland de ledande inom Sverige på pizzakartonger med vår patenterade Maestro-kartong. Förutom pizzakartonger i wellpapp så erbjuder vi såväl profilerade som standardiserade wellådor i olika kompositioner, allt för att passa kundens behov.

Med över 15 år i branschen så är vi ett etablerat företag som står för kvalitet och drivkraft. Vårt mål är att ständigt finnas till hands för våra kunder vilket har utvecklat Pibox till ett aktat företag på marknaden.

Företagets säte är i Malmö där vårt stora distributionslager samt kontor ligger. Till våra kunder i närheten av vårt distributionscenter erbjuder vi omedelbar transport med vår egna lastbil.

WE LOVE BOXES. Det är Piboxs motto och något vi verkligen gör - dagligen. Som specialister på förpackningslösningar vill vi dela den kärleken med er.

PQS - Med fokus på kvalitet

För oss är det viktigt med kvalitet. Kvalitet på våra produkter men också på vårt bemötande. För att ni som kund ska kunna fokusera på att sälja har vi vårt egna kvalitetssystem i PQS, Pibox Quality System, som går ut på att säkra alla våra produkter som kommer i kontakt med livsmedel.

Det innebär bland annat att vi alltid utvärderar och kvalitetssäkrar våra produkter innan vi tar in de i vårt sortiment. Vi erbjuder dokumenation (bl.a. tekniska specifikationer och produktcertifikat) som styrker produkternas lämplighet men också ursprung. Vi ser till att våra råvaruleverantörer är certifierade och är noga med att kunna erbjuda spårbarhet på våra produkter.

Läs gärna mer om vårt kvalitetssystem och vad det innebär för dig som kund här nedan samt i vår PDF-folder.

+ Dokumentation

Dokumentation är viktig. Det är det som styrker produkternas lämplighet men som också fungerar som ett kvitto på att produkterna ni erhållit håller en viss standard. För Pibox är det därför viktigt att kunna erbjuda sina kunder denna service.

I samband med vårt egna kvalitetssystem PQS har vi en viss rutin för hur vi hanterar och levererar denna dokumentation till dig som kund. Vid köp av produkter som ska komma i kontakt med livsmedel utfärdar vi alltid tekniska produktspecifikationer vid första leveransen till dig som kund. Denna specifikation är knuten till dig som kund och specificerar vad produkten innehåller för kemiska komponenter och vad den är lämplig för.

Därefter utfärdas produktcertifikat för varje ny batch av den beställda produkten. Detta certifikat har tryckta batchnummer, datum, kvantiteter och fraktsedelnummer för att kunna spåra alla produkterna samtidigt som det tydligt anges ifall produkten är lämplig för kontakt med livsmedel.

I dagsläget är det framförallt fokus på certifikaten för våra pizzakartonger och Take Away-förpackningar i plast och aluminium. Vi kan stolt säga att vi utför noggranna analyser och tester på både produkterna men också råvaruleverantörerna då vi har vissa krav på de.

För att undvika falska certifikat i omlopp läggs inga produktcertifikat upp här utan erhålls av dig som kund i samband med beställning.

Detta erbjuder vi


  • Teknisk produktspecifikation (TPS) som specificerar produktens innehåll och lämplighet.
  • En utförlig kemisk analys (CoA) av produkten i fråga enligt ISO-standard.
  • Produktcertifikat som intygar att produkterna är testade och överensstämmer med den tekniska produktspecifikationen.
  • Tryckta batchnummer på våra produkter i kontakt med livsmedel för spårbarhet. Ett krav enligt EU-förordning 1935/2004/EC.

Ovanstående punkter är bara en kortare beskrivning av våra arbetsmetoder. Kontakta oss gärna där vi kan berätta mer om oss och om vårt kvalitetsarbete i PQS.

Pibox lägger ett stort värde i att samarbeta med leverantörer som klarar de stränga kraven vad gäller miljöskydd och hållbarhet där FSC® är en kvalitetsmärkning som garanterar spårbarhet av allt papper.

Våra pizzakartonger är producerade av FSC-certifierat papper (FSC Mix; FSC®-N003080) och ger er som kund en trygghet att pappersråvaran kommer från ett hållbart skogsbruk.

Pibox är anslutet till FTI. Genom att köpa era förpackningar av Pibox hjälper du som kund till att ta ett ansvar för de produkter som du säljer och du kan vara säker på att förpackningsavgifterna betalas in.

För att möta myndigheternas krav om att ta ansvar för insamlingen och återvinningen bildades REPA, som nu går under namnet Förpacknings-och Tidningsinsamlingen, FTI.

Majoriteten av Piboxs förpackningar är med stolthet producerade inom EU. Tack vare pålitliga och noga utvalda leverantörer som vi ställer krav på vågar vi garantera en högre kvalitet med mindre påverkan på miljön.

Made in EU är för oss en kvalitetsstämpel som innebär striktare kontroller och regelverk, kortare transporter samt större fokus på framförallt hållbarhet.

Märkningen på alla Piboxs produkter fyller en viktig funktion. Det är den som styrker produkternas lämplighet och som också fungerar som ett kvitto på att produkterna uppfyller en viss standard enligt gällande krav.

"Glas och gaffel"-symbolen finns på alla våra livsmedelsförpackningar och försäkrar att produkten är säker samt lämplig för kontakt med livsmedel enligt de uppsatta EG-kraven.


Varför välja Pibox?

  • Ett brett sortiment av kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.
  • Fokus på service vad gäller tillgänglighet samt korta och pålitliga leveranstider.
  • Full flexibilitet för er som kund vad gäller konstruktion, design och kvantiteter.
  • Anslutna till FTI (f.d. REPA-registret) och Gröna Punkten.
  • Jobbar efter särskilda miljö- och kvalitetspolicies.
  • Arbetar med leverantörer som kan garantera råvarornas ursprung.

Ovanstående punkter är bara en kortare beskrivning av våra arbetsmetoder. Ta gärna kontakt med oss för att boka ett möte där vi kan berätta mer om oss och om hur vi tror Pibox kan hjälpa just ert företag.

© Copyright 2021 PIBOX | Håltegelvägen 9, 238 39 Oxie 070-553 95 33 info@pibox.se

Vanliga frågor   |   Dataskydd   |   Cookies   |   Användarvillkor   |   Köpvillkor